ÇOCUK VE MEDENİYET DERGİSİ

Çocuk ve Medeniyet Dergisi, Çocuk Vakfı'nın resmi yayın organıdır.

Çocuk ve Medeniyet Dergisi’nin 8. sayısı yayımlandı

Çocuk Vakfı’nın 6 aylık hakemli Çocuk ve Medeniyet Dergisi’nin 8. sayısı Çocuk Hakları Özel Sayısı olarak yayımlandı. Bu sayının editörlüğünü Dr. Memduh Cemil Şirin üstlendi.

Çocuk Hakları Sayısı’nda 3’ü çeviri 11 makale, 2 söyleşi, 1 günlük türünde yazı yer alıyor.

+ devamını oku
Yayın Tarihi: 2019-12-02

Makale Başvuru Çağrısı

Çocuk ve Medeniyet Dergisi’nin Ocak-Haziran 2020 döneminde Doç. Dr. Emrah Akbaş’ın editörlüğünde Çocuk Yoksulluğu; Temmuz-Aralık 2020 döneminde Doç. Dr. A. Faruk Levent-Dr. Mahmut Çitil’in editörlüğünde Özel Yetenekli Çocukların Eğitimi sayıları yayımlanacak.

Bu özel sayı temalarına ilişkin makale başvurularınızı internet sitesi üzerinden yapabilir, yazım kılavuzu gibi bilgilere de siteden ulaşabilirsiniz.

+ devamını oku
Yayın Tarihi: 2019-12-01

Duyuru

Çocuk ve Medeniyet Dergisinin değerli takipçileri;

Bu topraklarda gelişen medeniyet tefekkürünün insanlığa ve tüm dünyaya söyleyeceklerinin varlığı inancı ile “çocuk ve medeniyet düşüncesi için” kalıcı bir eser bırakmak adına süreli bir dergi yayınlamak için yola çıktık. Çocuk Vakfı, kuruluş amaçlarının bir parçası olarak Çocuk Haklarını ve çocukların esenliği adına yazıya dökülecek, araştırılacak, sistem önerecek ve geçmişimiz yanında bugüne yönelik araştırmalara ev sahipliği yapmayı amaçlamaktadır. + devamını oku
Yayın Tarihi: 2015-07-01

+ tüm duyurular